Muziekverenging OKK

Heel Veere Speelt!

Verbinden, Prikkelen & Ontwikkelen zijn de uitgangspunten van het schoolproject Heel Veere speelt. Muziek is de taal die iedereen spreekt en het samenspelen verbindt en versterkt. Bovendien heeft muziek maken een gunstig effect op het welzijn en het cognitieve vermogen en dragen bij aan creativiteitsontwikkeling en vergroten en versterken diverse vaardigheden die voor kinderen erg belangrijk zijn.

Het project wordt georganiseerd door de Zeeuwse muziekschool in samenwerking met alle Veerse muziekverenigingen, scholen en de gemeente zelf. Helaas is de subsidie van de gemeente gestopt, maar de scholen vonden het muziekproject zo nuttig en leuk dat ze het zelf doorzetten en vanuit een schoolfonds dit kunnen financieren.

We zijn nu bezig in klas 5/6 van de school de Lichtstraal en de kinderen zijn allemaal voorzien van een instrument! De één blaast op een gele trompet en de ander heeft voor een blauwe trombone gekozen. Er zijn ook 7 kinderen die op een drumpad oefenen onder leiding van een muziekleraar.

Kinderen die het leuk vinden en eerst nog eens even willen proberen, kunnen na schooltijd met een groepje verder oefenen. Vind je het zo leuk om te spelen op een instrument, dan kan je eerst 6 proeflessen nemen, die gegeven worden door een gediplomeerde muziekleraar. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of informeren bij één van de bestuursleden.

HVS

Tags: jeugd, leerlingen


Facebook Linkedin Twitter Googleplus