Muziekverenging OKK

Cora Knuijt-Dellebeke

Cora is sinds 1991 actief bij OKK met het geven van slagwerklessen en dirigent bij de Slagwerkgroep. Vanaf de zomer van 2016 volgt zij Arian de Visser op als dirigent van de Brassband.

In 1975 ben ik lid geworden van de muziekvereniging “ONDA” in Nieuw- en Sint Joosland welke is aangesloten bij de KNFM en uitkomt in de Eerste divisie.
Ik volgde slagwerklessen aan de Zeeuwse Muziekschool bij Jan Anthonisse en behaalde daar de diploma’s A en C.
Hieraansluitend begon ik in 1984 met de opleiding slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en studeerde daar bij Wim Vos, Luuk Nagtegaal en Henk van de Berg.
In 1990 behaalde ik de diploma’s uitvoerend en docerend musicus.

Vier keer nam ik deel aan het KNFM-Topconcours voor solisten en ensembles, waarvan ik twee keer het kampioenschap behaalde.

Tijdens mijn opleiding aan het conservatorium maakte ik met het Rotterdams Philharmonisch Orkest een wereldtournee naar Amerika, Japan en Korea.
Dankzij dit tournee bleef ik vaste remplaçant en speelde ook vele keren bij het Residentie Orkest en slagwerkgroep Den Haag.

Van 1984 tot 1993 volgde ik pianolessen en van 1998 tot 2010 speelde ik euphonium en kreeg ik lessen van René Passenier.

In het cursusjaar 1994 -1995 volgde ik met succes de cursus dirigeertechniek van de Bond van Orkestdirigenten bij dhr. J. van der Sijde.

In de jaren ’90 gaf ik slagwerklessen bij muziekvereniging “E.M.M.” – Serooskerke, “Nut en Uitspanning” – Zonnemaire, “Veere’s Genoegen.
Sinds 1991 geef ik slagwerklessen bij muziekvereniging OKK te Westkapelle waar ik tevens een eigen slagwerkgroep leid.

Sinds 1986 ben ik lid van het Zeeuws Orkest en bespeel daar de pauken, tevens speel ik mee in het Zeeuws kamerorkest TY en maak ik deel uit van het pas opgerichte Rosewood Marimba Quartet.

Van 2010 tot eind 2012 dirigeerde ik brassband Caecilia uit Vlissingen.
Vanaf 2010 ben ik dirigent van fanfare “ONDA” uit Nieuw- en Sint Joosland en het jeugdkorps van deze vereniging “Jong ONDA”.
Vanaf oktober 2010 volg ik directielessen bij Anno Appelo en is deze tevens mijn mentor/coach.

 


Facebook Linkedin Twitter Googleplus